DSC06382c

Erik Rozendom werd geboren op 17 mei 1979 in Rijssen (Twente). Op 6-jarige leeftijd startte hij met blokfluitles en algemene muzikale vorming aan de plaatselijke muziekschool. Hierna ging Erik bij muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen trompet spelen. Op 9-jarige leeftijd stapte hij over naar hoorn en dit bleek een perfecte match.

In 2001 behaalde Erik het D-diploma en deed hij toelatingsexamen op het conservatorium ArtEZ in Zwolle. Daar startte hij de studie hoorn bij Petra Botma. Na één jaar vervolgde hij zijn opleiding aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij Martin van der Werwe en Bob Stoel. Hier deed hij in 2005 met goed gevolg examen voor het diploma docerend musicus (DM) en slaagde hij in 2007 cum laude voor het diploma uitvoerend musicus (UM).

Tijdens zijn studie volgde Erik volgende verschillende masterclasses bij o.a. Hermann Baumann, Peter Damm en Ab Koster. Ook gaf hij les en dirigeerde hij al verschillende orkesten. In 2005 startte Erik met de studie HaFaBra-directie bij Carlo Balemans in Rotterdam. Aan deze studie kon door drukke werkzaamheden geen vervolg worden gegeven.

Als remplaçant speelde Erik in verschillende orkesten en ensembles, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Metropole orkest, Marinierskapel, Orkest van het Oosten, Luchtmachtkapel, Doelen Ensemble, Valerius Ensemble en L’Orchestra Particolare.

Verder is Erik als hoornist zeer actief in de musical- en entertainmentindustrie. Zo speelde hij o.a. in Beauty and the Beast, The Wiz, Tarzan, Evita, Joseph, Les Misérables, Petticoat, Miss Saigon en in de zeer succesvolle musical Soldaat van Oranje. Bij Soldaat van Oranje is Erik ook dirigent.

Vol ambitie besloot Erik in 2013 HaFaBra-directie te gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Na een intensieve periode deed hij op 20 mei 2017 eindexamen met medewerking van het Gelders Fanfare Orkest.

Momenteel is Erik als koperdocent werkzaam bij verschillende verenigingen en heeft hij als dirigent de leiding over de volgende orkesten:

  • Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk (2017)
  • Harmonie St. Caecilia Made (2016)
  • Koninklijk Erkende Fanfare Concordia Hooge Zwaluwe (2009)