logo
corner left-topcorner right-top
Koninklijke Muziekvereniging
SEMPRE CRESCENDO
Middelharnis-Sommelsdijk
corner left-bottomcorner right-bottom

Nieuwe dirigent voor jeugdorkest

 

Bij Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk is er veel aandacht voor jeugd en opleiding. Het jeugdorkest is een belangrijk onderdeel van de vereniging, het is immers de kweekvijver voor nieuwe muzikale talenten. Met ingang van het seizoen 2021/2022 staat het jeugdorkest “Little Sempre” onder leiding van een nieuwe dirigent.

Julian van der LindenHet is Julian van der Linden uit Oud-Beijerland.

Julian volgt hiermee dirigent Erik Rozendom op die sinds 2017 het jeugdorkest onder zijn hoede heeft gehad. Erik Rozendom zal zich als chef-dirigent verder richten op de directie van het fanfareorkest van Sempre Crescendo.

Julian van der Linden (2001) speelt al sinds zijn zevende jaar saxofoon. Hij heeft een opleiding gevolgd op de Jong Talent School aan het Conservatorium in Den Haag en op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Momenteel studeert Julian Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium in Utrecht en studeert hij HaFa-Bra directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2014, 2016 en 2018 bereikte Julian de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours. In 2018 werd hij bekroond met de titel Classic Young Master en verdiende Julian de Publieks-Award. Inmiddels heeft Julian vele workshops en masterclasses gevolgd. Ook trad hij als solist op met o.a. het Gelders Fanfare Orkest.

Sinds 2017 speelt hij met zijn eigen blazersensemble “High Five” en samen met zijn vriendin vormt hij sinds 2020 het “Duo di Alloro”. Sinds 2018 speelt hij in het Artez HKU Saxofoon-orkest.

Julian is als saxofoondocent werkzaam bij Muziek- en Cultuurcentrum Forte en bij de muziekverenigingen in Zuid-Beijerland, Numansdorp en Oud-Beijerland en sinds dit seizoen dus als dirigent van Little Sempre!

 Copyright © 2021 Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk